kclogo195x48  logo

Mitsubishi Electic Ecodan hőszivattyú

logo ecodanindex   

A HŐ NEVE:      ECODAN

 

A világunk tele van energiával!

 

Az Ecodan hőszivattyú működési elve:

A világunk tele van energiával. Ennek az energiának egy nagy része a levegőben tárolódik. Egy levegő / víz hőszivattyú egyolyan, elektromos meghajtású berendezés, amely ezt az energiát hasznosítja. A levegő / víz hőszivattyú ehhez olyan hűtőközeget (munkaközeget) használ, amely az energiát a levegőből kivonja (a hőmérséklet csökken), és egyidejűleg az ivó / fűtési vizet felmelegíti. A hűtőközeg (munkaközeg) ennek során nem fogy el, csupán az állapotát változtatja, amikor is elpárolog vagy cseppfolyóssá válik.
A folyamat ahhoz hasonlítható, mint amikor a tűzhelyen a lábosban a víz felmelegszik. Itt a víz 100 °C-on gőzzé alakul, majd a fedő gőzszelepén át távozva a tűzhely felett kicsapódik. A lábosban lévő vízzel szemben a levegő / víz hőszivattyú hűtőközege nem 100 °C-on forr fel, hanem már alacsonyabb hőmérsékleteken is elpárolog. Ez akár 0 °C is lehet! Az elpárologtatás hőfelvétellel jár, a cseppfolyóssá válás pedig hőleadással.
Annak érdekében, hogy ez a folyamat ne állhasson le, a levegő / víz hőszivattyúnak mindig része egy elektromos kompreszszor is. Ennek két feladata van:
  • a felvett hőt az épületen belül szállítja
  • összenyomás révén felmelegíti a hűtőközeget
 
Az összenyomás ahhoz hasonlítható, mint amikor a kerékpár gumiabroncsát felpumpálják. A levegő az erőteljes összenyomás miatt itt is érezhetően felmelegszik.

 

Mitsubishi Höszivattyú referenciák:IMG 20190906 120152IMG 20190923 141703

Sótony, Vas megye
Zubadan kültéri egység,
Ecodan padlón álló beltéri egység HMV tárolóval
.

 

ecodan ecodan1

 

 

 Fali Ecodan hydromodulok
 Padlón álló Ecodan tárolómodulok
 
ecodan kul  ecodan kul2 
   
Az oldal sütiket (cookie) használ a felhasználói élmény fokozása érdekében.

Copyright © 2018, Klíma Center Hungary Kft.